Waterkaraf White Star Line Waterkaraf White Star LineWaterkaraf White Star LineDe schepen van de Olympic klasse hadden diverse tanks voor zoetwater aan boord. Een aantal van die tanks zat verwerkt in de dubbele bodem van het schip, andere tanks bevonden zich naast de elektriciteitsgenerator (drinkwater) en boven op het dek.

Zoetwater werd voor de productie van stoom voor de motoren gebruikt, voor de wastafels in de diverse hutten en kajuiten en als drinkwater. Sommige zoetwatertanks in de dubbele bodem deden ook nog bijkomend dienst als ballasttanks.

De wastafels in de hutten en kajuiten werden ofwel voorzien van stromend koud en warm water of hadden een ingebouwd waterreservoir achter de spiegel (indien geen stromend water beschikbaar was).

Dat water was weliswaar geschikt om zich te wassen maar het was niet echt drinkbaar. Daarom werden karaffen met drinkwater voorzien welke in houders naast de wastafels werden geplaatst.

De karaf hiernaast werd vermoedelijk in tweede klasse gebruikt. Zoals gebruikelijk is het logo van de White Star Line in het glas ge√ętst.

[TTSM 2 141-143, 378-382, 398, 399]

Ga naar boven