Arthur Rostron Handtekening Arthur Rostron Fotograaf Arthur Rostron - Home From The SeaArthur Rostron met Louis en Augusta OgdenVoor een biografie van Sir Arthur Henry Rostron verwijzen we naar de andere gesigneerde foto uit onze collectie op deze website.

De door Arthur Rostron gesigneerde zilvergelatinedruk hiernaast werd vermoedelijk in 1929 door de fotograaf S.A. Chandler & Co. met vestigingen te Southampton en Exeter genomen.

De foto vertoont sterke gelijkenissen met de foto van Arthur Rostron in zijn autobiografie Home From The Sea die hij in 1931 schreef. Waarschijnlijk maakten deze foto en de foto in de autobiografie deel uit van dezelfde reeks. Meer onderaan deze pagina is de foto uit Home From The Sea te zien. De details van het uniform zijn niet alleen hetzelfde, ook lijkt in beide foto's het rechteroog van Arthur Rostron met de hand bijgewerkt.

Het manueel bijwerken van foto's gebeurde toen wel meer en men kan dit vergelijken met het gebruik van de huidige digitale beeldbewerkingsprogramma's.

Arthur Rostron is het best bekend als kapitein van de Carpathia, het schip dat de overlevenden van de ramp met de Titanic gered heeft.

Onder de passagiers op de Carpathia bevonden zich in de nacht van 14 op 15 april 1912 Louis M. Ogden een advocaat uit New York en zijn echtgenote Augusta Ogden. Tijdens die tragische nacht hielpen zij de reddingsactie fotograferen en documenteren en boden zij ook ondersteuning aan aan de slachtoffers. Zo leerden zij en kapitein Rostron elkaar kennen en ze zouden voor de rest van hun verdere leven contact met elkaar onderhouden. De gesigneerde foto hiernaast maakte net als de andere foto uit onze collectie deel uit van de bezittingen van het echtpaar Ogden.

Helemaal onderaan is een foto van Arhur Rostron samen met Louis M. Ogden en Augusta Ogden te zien vlak na de redding van de overlevenden van de Titanic. Deze foto komt eveneens uit zijn autobiografie Home From The Sea. Het feit dat Rostron het echtpaar Ogden in zijn autobiografie bij naam vernoemt toont eens te meer hun vriendschappelijke relatie aan.

Ga naar boven