Postkaart TitanicPostkaart TitanicPostkaart TitanicPostkaart TitanicPostkaart TitanicPostkaart TitanicPostkaart TitanicPostkaart TitanicHiernaast een reeks postkaarten van de Titanic. Alle postkaarten dateren van na het zinken van het schip. Opvallend is dat alleen de postkaart met de hymne "Nearer, My God, To Thee" de Titanic toont. Op alle andere kaarten staat de Olympic afgebeeld. Vermoedelijk komt dit omdat er nog niet zoveel foto's van de Titanic in omloop waren gezien de zeer korte carriƫre van het schip en de grote vraag naar dit soort postkaarten in de nasleep van de ramp.

Ook vreemd is dat er op drie van de vier postkaarten rook uit alle vier de schoorstenen komt. In realiteit deed de vierde schoorsteen dienst als ventilatiekanaal. De open haard uit het eerste klasse rooksalon was weliswaar verbonden met een afvoerpijp in deze schoorsteen maar de eventuele rook van deze open haard was weinig opvallend in vergelijking met de rook welke uit de eerste drie schoorstenen kwam.

Van de tweede postkaart is op deze website ook nog een versie te vinden van voor het zinken, welke op de dag van het vertrek te Southampton gepost werd.

De laatste postkaart uitgegeven door Valentine's Series werd zeer kort na de ramp massaal geproduceerd en verspreid. Er zijn gebruikte postkaarten teruggevonden afgestempeld op 18 april 1912, dat is slechts 3 dagen na het zinken van de Titanic !

Ga naar boven